Op zoek naar een geschikt

en betaalbaar notariskantoor?

Tarieven

De tarieven van de notaris zijn per 1 oktober 1999 vrij gegeven en kunnen dus van notaris tot notaris verschillen. Daarom is het erg verstandig om eerst de notaristarieven van de verschillende notariskantoren met elkaar te vergelijken, voordat men met een notaris in zee gaat. Dit notaristarievenonderdeel is opgedeeld in drie groepen:

Notaristarieven vergelijken van alle notariskantoren
Met deze handige functie kunt u snel en eenvoudig de notaristarieven vergelijken van alle door u geselecteerde notariskantoren in Nederland. Dit is zeer eenvoudig te doen, nadat u de gewenste notarisdienst heeft uitgekozen, selecteert u de notariskantoren op basis van uw regio (of op plaats of op postcode). Daarna verschijnt er een standaardverzoek tot informatie over het gewenste notaristarief, deze kunt u eventueel zelf nog aanpassen. Met de verzendknop stuurt u deze brief per e-mail aan alle geselecteerde notariskantoren.
Klik in het linkergedeelte op Tarieven vergelijken om op dit gedeelte te komen of klik hier.

Maximum en minimum notaristarieven in Nederland
Voor bepaalde akten in de familiepraktijk gelden maximumtarieven. Indien u een beperkt inkomen of vermogen heeft, dan kunt u in aanmerking komen voor het ‘maximumtarief minder draagkrachtigen’. Hierbij gelden de normen volgens artikel 34 van de Wet op de rechtsbijstand. Voor de leveringsakte en de hypotheekakte golden vroeger ook maximum- en minimumtarieven, deze zijn echter geheel afgeschaft.
Klik in het linkergedeelte op Max/min tarieven om op dit gedeelte te komen of klik hier.

Informatie over notaristarievenstelsel
Via dit gedeelte kunt u zich oriënteren hoe het notaristarievenstelsel na de nieuwe notariswet in elkaar steekt. Voor de minder draagkrachtigen gelden maximum tarieven.
Klik in het linkergedeelte op Tarieveninfo om op dit gedeelte te komen of klik hier.