Wilt u naast notarissen ook taxateurs gratis vergelijken? Vind op TaxatieTarieven.nl de goedkoopste taxateurs bij u in de regio.

Waarvan akte! Akte waarvan?

Nieuws over huis, hypotheek en andere notariszaken.
De goedkoopste notarisofferte in je eigen regio HIER snel gevonden ! 
Tuesday, July 17, 2018, 08:59 PM
door Blog beheerder
Bespaar nu honderden euro's binnen 2 minuten en klik hieronder op BIJPASSENDE LINK
reactie toevoegen   |  bijpassende link   |   ( 3 / 225299 )

Bij samenwonen rekening houden met tenminste 2 zaken ! 
Thursday, May 9, 2013, 03:07 PM
door Notaris blog van www.notaristarieven.nl
ALS JE GAAT SAMENWONEN MOET JE MET TENMINSTE 2 ZAKEN REKENING HOUDEN !

1. Er is niets wettelijk (dus automatisch) geregeld, zoals bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Wilt u toch bepaalde zaken met en voor elkaar regelen, dan moet u daarvoor zelf stappen ondernemen. Veel afspraken kunt u vastleggen in een samenlevingscontract. Bijvoorbeeld over hoe het moet met gezamenlijke kinderen, bezittingen en uw woning als één van u overlijdt, of als u uit elkaar gaat. Wilt u ook nog elkaars erfgenaam worden, dan kunt u dat alleen regelen per testament.


2. Er kunnen gevolgen zijn voor uw inkomen als u AOW of bijstand krijgt. Voor veel andere uitkeringen maakt het niet uit of u samenwoont. Partneralimentatie ontvangt u enkel wanneer dat in een samenlevingscontract is vastgelegd. Ontvangt u alimentatie en gaat u met een nieuwe partner samenwonen, dan heeft u geen recht meer op partner-alimentatie. De verplichting om kinderalimentatie te betalen blijft gewoon bestaan. Wanneer u in 2011 ongetrouwd samenwoont en u allebei op hetzelfde adres bij de gemeente staat ingeschreven, dan bent u fiscale partners als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Fiscaal partnerschap kan voordelig zijn, met name als één van u tweeën geen of weinig inkomen heeft.

Voor verdere informatie: KLIK HIER

reactie toevoegen   |   ( 3 / 260732 )

Afspraken Samenlevingscontract 
Saturday, March 30, 2013, 02:15 PM
door Blog beheerder
Een samenlevingscontract is een overeenkomst waarin u afspraken maakt over het samenwonen. U mag met meer personen tegelijk een samenlevingscontract hebben.

Afspraken samenlevingscontract
U kunt bijvoorbeeld afspraken maken over:

de verdeling van de kosten van boodschappen, kleding, woonlasten enzovoort;
de bankrekening(en);
de kosten voor het verzorgen en opvoeden van kinderen;
de verdeling van de bezittingen als u uit elkaar gaat;
een verblijvingsbeding. De gemeenschappelijke bezittingen worden dan na het overlijden van een partner van de andere partner.

reactie toevoegen   |   ( 3 / 270022 )

Let op de woz-waarde van uw woning ! 
Wednesday, August 8, 2012, 04:45 PM
door Notaris blog van www.notaristarieven.nl
Als de overledene een eigen woonhuis heeft, moet deze worden aangegeven in de AANGIFTE ERFBELASTING. De waarde van het woonhuis moet worden aangegeven volgens de woz-beschikking (met waardepeildatum 1 januari 2009). Tegen de woz-waarde is geen tegenbewijs mogelijk. Stel dus dat het woonhuis vlak na het overlijden wordt verkocht door de erfgenamen voor € 250.000,– terwijl de woz-waarde is vastgesteld op € 300.000,–, dan wordt er toch erfbelasting heven over € 300.000,– in plaats van € 250.000 ,–!Het is wel mogelijk om als erfgenaam (en dus nieuwe eigenaar) bezwaar te maken tegen de woz-beschikking en een nieuwe beschikking aan te vragen bij de gemeente. De nieuwe woz-beschikking en de daarop vermelde nieuwe woz-waarde van de woning geldt dan voor de aangifte erfbelasting. Voor iedere huiseigenaar is het sinds 1 januari 2010 dus nog belangrijker geworden om de woz-waarde van de woning goed in de gaten te houden en bezwaar te maken wanneer de woz-waarde hoger ligt dan de vrije verkoopwaarde van de woning!
reactie toevoegen   |   ( 3 / 297285 )

Samen Verder. Goed Geregeld ?! 
Monday, December 12, 2011, 03:04 PM
door Blog beheerder
In januari 2012 start de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) een publiekscampagne waarin huwelijkse voorwaarden, partnerschapsvoorwaarden en het samenlevingscontract centraal staan. Aanleiding hiervoor is de Wet aanpassing wettelijke gemeenschap van goederen die per 1 januari 2012 in werking treedt. Doel van de campagne is mensen bewust te maken van hun persoonlijke situatie.
In de campagne staan een paar stellen uit verschillende levensfasen centraal.
reactie toevoegen   |   ( 3 / 199115 )


| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende> >>