Wilt u naast notarissen ook taxateurs gratis vergelijken? Vind op TaxatieTarieven.nl de goedkoopste taxateurs bij u in de regio.

Waarvan akte! Akte waarvan?

Nieuws over huis, hypotheek en andere notariszaken.
Bij samenwonen rekening houden met tenminste 2 zaken ! 
Thursday, May 9, 2013, 03:07 PM
ALS JE GAAT SAMENWONEN MOET JE MET TENMINSTE 2 ZAKEN REKENING HOUDEN !

1. Er is niets wettelijk (dus automatisch) geregeld, zoals bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Wilt u toch bepaalde zaken met en voor elkaar regelen, dan moet u daarvoor zelf stappen ondernemen. Veel afspraken kunt u vastleggen in een samenlevingscontract. Bijvoorbeeld over hoe het moet met gezamenlijke kinderen, bezittingen en uw woning als één van u overlijdt, of als u uit elkaar gaat. Wilt u ook nog elkaars erfgenaam worden, dan kunt u dat alleen regelen per testament.


2. Er kunnen gevolgen zijn voor uw inkomen als u AOW of bijstand krijgt. Voor veel andere uitkeringen maakt het niet uit of u samenwoont. Partneralimentatie ontvangt u enkel wanneer dat in een samenlevingscontract is vastgelegd. Ontvangt u alimentatie en gaat u met een nieuwe partner samenwonen, dan heeft u geen recht meer op partner-alimentatie. De verplichting om kinderalimentatie te betalen blijft gewoon bestaan. Wanneer u in 2011 ongetrouwd samenwoont en u allebei op hetzelfde adres bij de gemeente staat ingeschreven, dan bent u fiscale partners als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Fiscaal partnerschap kan voordelig zijn, met name als één van u tweeën geen of weinig inkomen heeft.

Voor verdere informatie: KLIK HIER


Commentaar 

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.

Speciaal invoegen:
De beheerder van deze blog moet uw reactie eerst goedkeuren voor dat het op de site komt.