Wilt u naast notarissen ook taxateurs gratis vergelijken? Vind op TaxatieTarieven.nl de goedkoopste taxateurs bij u in de regio.

Waarvan akte! Akte waarvan?

Nieuws over huis, hypotheek en andere notariszaken.
Heffingsrente en erfbelasting 
Friday, June 11, 2010, 03:54 PM
Met de modernisering van de successiewet per 1 januari 2010 heeft de wetgever besloten dat er heffingsrente is verschuldigd over de erfbelasting.

De heffingsrente geldt alleen bij overlijden na 1 januari 2010. U bent heffingsrente verschuldigd vanaf het moment dat de termijn voor de aangifte is verstreken; dit is 8 maanden na de dag van het overlijden.
Aangezien het opleggen van de aanslag erfbelasting door de belastingdienst ook enige tijd kost en de heffingsrente bij het tijdig indienen van de aangifte erfbelasting over maximaal 3 maanden wordt berekend, moet u, als u geen heffingsrente wil betalen, de aangifte erfbelasting binnen 5 maanden na het overlijden indienen.

U kunt de belastingdienst ook verzoeken om binnen 8 maanden na het overlijden een voorlopige aanslag op te leggen. De heffingsrente bedraagt momenteel 2,5% en wordt per kwartaal opnieuw vastgesteld.Commentaar 

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.

Speciaal invoegen:
De beheerder van deze blog moet uw reactie eerst goedkeuren voor dat het op de site komt.